Nova Toyota Aygo X stiže na tržište Evrope 2022.

Tržištu je predstavljena nova Toyota Aygo X, gradski auto, koji ima za cilj da zadovolji potrebe urbanog i prigradskog života u Evropi. Ona je krosover u A-segmentu.

Aygo X je 235mm duži od prethodnog modela. Dizajniran je i za najuže gradske ulice, a ima i mali krug okretanja od samo 4,7 metara.

Ovaj novi model će biti lansiran u evropskim gradovima sledeće godine.

Kompanija Toyota je sprovela temeljno istraživanje o potrebama za gradsku vožnju kako bi napravila najbolji model za ovaj segment. Kao konačni proizvod predstavili su novi model Aygo X koji je izrađen na GA-B platformi Toyota Global New Architecture.

Nova Aygo Toyota ističe se skladnošću, okretnošću i tehnološkim dostignućima.

„A-segment nam je veoma važan, ne samo zato što donosi mnogo novih kupaca Toyoti. Istovremeno nam pomaže da ispunimo svoju misiju kako bismo svima pružili pravo rešenje za mobilnost.”. – izjavio je Andrea Karlići (Andrea Carlucci) iz Toyota Motor Europe.

Tojotin najnoviji multimedijalni sistem, nudi cloud navigaciju, koja pruža informacije o ruti u realnom vremenu, preko povezanih aplikacija. Nove usluge će vremenom biti uvođene bežičnim ažuriranjima, tako da će sistem automatski preuzeti novi softver. Toyota Smart Connect sistem nudi i kablovsko i bežično povezivanje pametnih telefona preko aplikacija Android Auto i Apple CarPlay.

Toyota Aygo X ima jednolitarski, trocilindrični motor koji ima potrošnju goriva od 4,7 l na 100 km i emisijom CO2 od 107g/km.

Prvi model iz serije Aygo, se prvi put na tržištu pojavio 2005. godine i bio je Tojotin najpristupačniji automobil u Evropi.

Aygo X je dvobojno vozilo čiji jedinstveni izgled koji privlači pažnju. Nova linija krova povećava dinamičnost i daje sportski izgled. Tehnološki napredna svetla su uklopljena sa poklopcem motora i formiraju oblik krila na prednjoj strani automobila. Zaštitni panel je oblikovan kao dvostruki trapez.

Inspirisana začinima đumbirom, kardamomom, čilijem i klekom, Tojota je razvila jedinstvenu paletu boja za novi model. Ove boje u kontrastu sa crnim krovom daju specifičan izgled novom modelu.

„Dvobojni izgled Toyote Aygo X odmah privlači pažnju ljudi. Jasno je da to nije samo detalj. To je sastavni deo dizajna.“ – objasnila je  Anastasija Stoliarova, produkt planer modela Aygo X iz Toyota Motor Europe.

Summary
Nova Toyota Aygo X
Article Ime
Nova Toyota Aygo X
Description
Na tržište je stigla potpuno nova Toyota Aygo X, proizvedena da zadovolji potrebe urbanog i prigradskog života u Evropi.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar