Soba za dečake – uredite je jednostavno, uz malo mašte

Soba vašeg malog princa, ne mora da bude plava. Iako se za devojčice u periodu odrastanja vezuje roze boja, pa su i sobe za njih u takvim dezenima, soba za dečake je plava. Veliki je izbor motiva i dekoracije za dečačku sobu, pa imate tu mogućnost da birate prema njegovom afinitetu. Od podvodnog sveta do kosmosa, sve su to sjajni motivi koji od sobe prave pravi ušuškani kutak za uživanje. Lako možete da udovoljite dečijim prohtevima, kroz dizajn sobe.

Takođe sobu lako možete prilagoditi kako vaš dečak raste. Promene mogu da budu u vidu detalja, nameštaja, dezena i naravno do promene enterijera cele sobe. Ako niste spremni za velika ulaganja, mi vam predlažemo, da sami nešto napravite. Često se dečije sobe pretvaraju u male igraonice, jer su prepune igračaka. Ovoga puta igračke možete da iskoristite u dekorativne svrhe.

Dečaci vole automobilčiće, s toga ogledalo koje će stajati u sobi, može da ima ram napravljen od igračaka. Dovoljno je da uzmete sve automobilčiće, kupite super lepak i počnete da ih lepite oko ogledala u krug i završna slika takvog ogledala je baš kao što smo vam prikazali.

Sjajna ideja je da na zid zalepite dečiji stiker sa motivom, ili junakom koje vaše dete voli. To može biti na primer lik spajdermena, betmena ili nekog kog drugog lika. Vrlo jednostavno, postićićete veliku promenu sobe.

Iskoristite vodootporne farbe za zid, i jedan ceo zid ili deo u sobi vašeg dečaka prekrečite u crno. Dobiće mesto za crtanje, pisanje, a moćiće i da se zabavi sa drugarima kada ga posete. Vrlo jednostavan a kreativan potez koji će vaš mali princ sigurno voleti.

Ukoliko imate zid na kome se ne nalaze nikakav nameštaj, njegovo pretvaranje u zid za penjanje može biti sjajna stvar. Ne samo da će se vaš mališan zabaviti, već će i trenirati mišiće, izdržljivost, bez opasnosti da se povredi. Osim toga, osvajanje viših stepenica biće mu cilj koji će kod njega razvijati upornost i želju da uspehom. Naravno, ne moramo da vam kažemo, zbog bezbednosti vašeg deteta, idealno je da uza zid stavite strunjaču ili neku meku podlogu na koju će dete pasti bez mogućnosti povrede.

Mi smo vam dali nekoliko predloga kada je soba za dečake u pitanju, a vi se potrudite da uredite baš onako kako vaš princ želi.