Horor serije na Netfliksu – izdvojili smo za vas 5 najboljih

Bliži se Noć veštica, te nam je to bio povod da istražimo horor serije na najgledanijoj striming platformi, Netfliks (Netflix). Svi ljubitelji horora će na ovom servisu sigurno pronaći idealnu seriju za hladne, jesenje i zimske dane, mi smo odlučili da vam našim predlozima skratimo vreme pretrage.

Serija o kojoj smo pisali „Squid game“, je najgledanija serija ne ovoj platformi i obara gotovo sve rekorde. Osim ove južnokorejske serije koja ledi krv u žilama, izdvojili smo za vas još 5 najboljih horor serija na Netfliksu.

American Horror Story

Ova američka antologijska-horor serija ima deset sezona. Svaka od njih je zamišljena kao samostalna serija i svaka ima različitu tematiku. U seriji se mogu videti mnogi zastrašujući likovi, oblici i situacije, kao što su veštice, ubice, duhovi, apokalipsa, nakaze, sekte. Neki od glumaca se pojavljuju u više sezona, tumačeći različite uloge. Određeni elementi serije iz svake sezone inspirisani su stvarnim događajima.

Kingdom

Još jedna južnokorejska horor serija na ovoj platformi. Ovo je politička drama koja se odrigava u 15. veku, kada carstvu počinju da prete zombiji, a mladi vladar ima zadatak da ih se oslobodi.  Serija ima obilje krvavih sukoba, ali i političkih i etičkih pitanja. Epske bitke sa zombijima neće vas ostaviti ravnodušnim.

Ratched

Ova psihološka, horor drama zasnovana je na romanu Kena Kizija (Ken Kesey) –  „Let iznad kukavičjeg gnezda“. Serija prati medicinsku sestru, koja se radeći u mentalnoj instituciji pretvara u monstruma. U zastrašujućoj bolnici u kojoj ona počinje da radi, izvode se jezivi ekpserimenti na ljudima. Serija ima dve sezone, a radnja je smeštena u 1947. godinu.

Marianne

Ovo je francuska horor serija, koja prati Emu, autorku horor romana, koja usled nedostatka inspiracije, odlučuje da prekine pisanje nove knjige. To za sobom povlači mnoge neočekivane događaje. Likovi iz njene potencijalne knjige oživljavaju i besni što ih je odbacila počinju da joj se svete. Ona odlazi u svoj rodni grad, ali tamo ne zatiče ono što je očekivala. 

Midnight Mass

Radnja ove mini serije, fokusirana je na izolovanu ostrvsku zajednicu u kojoj počinju da se događaju natprirodne stvari, nakon dolaska novog sveštenika. Naizgled harizmatični, sveštenik sa sobom donosi zlokobne misterije i novi religiozni zanos.

Ovo je idealno doba godine za sve ljubitelje horora. Pronađite odgovarajuću seriju uz naše preporuke, skuvajte topli napitak, ušuškajte se u u svom domu i uživajte.

Foto: Youtube-screenshot

Ostavi svoj komentar