De Niro i Dikaprio u filmu „Ubistva pod cvetnim mesecom“

Snimanje novog filma, čuvenog reditelja Martina Skorsezea (Martin Scorsese), počelo je 29. aprila prošle godine, a glavne uloge u njemu imaju Robert de Niro (Robert De Niro) i Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio). Ovo je jedan od najambicioznijih filmskih projekata do sada, u koji se Skorseze upustio sa svojih 78 godina.

„Ubistva pod cvetnim mesecom“ (Killers of the Flower Moon) je prvi vestern koji će Martin Skorseze režirati, a za koji je ponovo okupio neke od najboljih glumaca današnjice, sa kojima je i ranije sarađivao.

Film je zasnovan na istoimenoj knjiži američkog novinara Dejvida Grana (David Grann), koja je objavljena 2017. godine. Knjiga istražuje niz ubistava koja su mučila narod Osejdž (indijansko pleme), tokom 1920ih, nakon što je vredna nafta otkrivena na njihovoj zemlji. Narod Osage je dobio pravo da profitira od nafte, što ih je učinilo metom pohlepnih vlasnika rančeva. Ova ubistva, privukla su pažnju tek formiranom FBI-u.

Skorseze je godinu dana posećivao Osejdž naciju u Oklahomi, kako bi bolje upoznao njihovu kulturu, na čemu je radio sa njihovim vođama.

„Oduševljeni smo što konačno započinjemo snimanje filma „Ubistva pod cvetnim mesecom“. Da bismo mogli da ispričamo ovu priču, na mestu gde su se ovi događaji dogodili, moramo to da uradimo na neverovatno važan i kritičan način, koji će nam omogućiti tačan prikaz vremena i ljudi. Uzbuđeni smo što počinjemo da radimo sa našom lokalnom postavom i ekipom, kako bismo oživeli ovu priču na ekranu i ovekovečili vreme u američkoj istoriji koje ne bi trebalo da se zaboravi.“ – rekao je Skorseze.

Posle „Taksiste“, „Razjarenog bika“ i „Kazina“, Robert de Niro je nezamenljiv izbor za glavnu ulogu, kao i Leonardo Dikaprio posle „Bandi Njujorka“, „Avijatičara“ i „Vuka sa Vol Strita“. Pored njih u filmu će igrati i Brendan Fraser (Brendan Fraser), Džesi Plemons (Jesse Plemons), Lili Gladston (Lily Gladstone), Džon Litgou (John Lithgow), Dženi Kolins (Jane Collins) i mnogi drugi. Muziku za film radiće Robi Robertson (Robbie Robertson), koji sarađuje sa Skorsezeom još od 70-ih godina i koji je komponovao muziku za skoro sve njegove filmove.

Iza filma stoji kompanija „Apple“ iz koje još uvek nisu najavili datum premijere filma, ali postoji šansa da on bude završen pre 2023. godine.

Ostavi svoj komentar