Serija Gospodar prstenova premijerno u septembru 2022.

Da li ste znali da se snima serija Gospodar prstenova (The Lord of the Rings)? Serija rađena po najpopularnijem romanu epske fantastike 20. veka će biti prikazivana od 2. septembra 2022. godine, a nove epizode će posle toga izlaziti jednom nedeljno. Ovo je najskuplja serija ikad, snimanje samo prve sezone iznosi vrtogavih 465 miliona dolara.

Snimanje je završeno 2. avgusta na Novom Zelandu. Amazon (Amazon Studios), koji je producent ovog projekta, objavio je i prvu zvaničnu fotografiju serije.

Malo se zna o detaljima i zapletu serije, kao i o samom naslovu. Radnja će se događati tokom „drugog doba“ (Second Age), koji predstavlja period od hiljadu godina pre radnje iz knjiga „Gospodar prstenova“ i „Hobit“.

Serija ima poznate, ali i nove likove koji se suočavaju sa strahom od ponovnog pojavljivanja zla u Srednjoj zemlji (Middleearth).

„Ne mogu dovoljno da izrazim koliko smo svi uzbuđeni što ćemo našu publiku povesti na novo, epsko putovanje kroz Srednju zemlju! Naši talentovani producenti i glumci neumorno su radili na Novom Zelandu kako bi oživeli ovu neizrecivu viziju, koja izaziva strahopoštovanje.“ rekla je Dženifer Salk (Jennifer Salke) iz Amazon studija (Amazon Studios).

Glumačku ekipu serije čine Sintija Adaji Robinson (Cynthia Addai-Robinson), Robert Aramajo (Robert Aramayo), Oven Artur (Owain Arthur) i mnogi drugi.

„Kao što i Bilbo kaže: „Sada mislim da sam sasvim spreman da krenem na još jedno putovanje.“  Živeti i disati u Srednjoj zemlji ovih meseci bila je avantura života. Jedva čekamo da i obožavaoci imaju priliku to da učine.“ – rekli su producenti serije J.D. Pejn (J.D. Payne) i Patrik Mek Kej (Patrick McKay).

Gospodar prstenova (The Lord of the Rings) je knjiga epske fantastike, koju je napisao Dž.R.R. Tolkin. To je jedno od najpopularnijih dela savremene književnosti 20. veka. Sastoji se od 6 delova, koji su podeljeni u 3 knjige. Po knjigama su snimani filmovi, a sada očekujemo i seriju.

Foto: Youtube-screenshot