„2CELLOS“ održaće koncert u Beogradu maja 2022.

Duo sastav „2CELLOS“ održaće koncert 23. maja u beogradskoj Štark Areni, u okviru svoje oproštajne turneje.

Luka Šulić i Stjepan Hauser, poslednjih 10 godina nastupali su zajedno kao „2CELLOS“ širom sveta, objavili su šest studijskih albuma, prodali skoro milion karata za svoje nastupe. Ovo je njihova poslednja zajednička turneja.

„Ova turneja je vrhunac svega što smo postigli kao „2CELLOS“. Ovo će biti naši najveći koncerti, koje sviramo pred najviše publike. Zajedno smo se popeli na planinu i dostigli vrhunac onoga što možemo zajedno. Sve što smo dosad naučili zajedničkim sviranjem, utkaćemo u ove datume. Biće intenzivni, biće snažni, biće dirljivi, biće emotivni. Uložićemo sve u njih – a onda možemo ostaviti „2CEELOS“ na miru. Jeste li spremni za slavlje sa nama?“ poručili su članovi dua.

„2CELLOS“ je bend koji čine dva klasično obučena violončelista, koji su slavu stekli na Youtubu izvođenjem pesme „Smooth Criminal“ Majkla Džeksona (Michael Jackson) 2011. godine.

Svirali su na mnogim kultnim mestima kao što su „Radio City Music Hall“ u Njujorku, Sidnejska opera i londonski „Royal Albert Hall“. Nastupali su sa mnogim poznatim ličnostima u svetu muzike, Andreom Bočelijem (Andrea Bocelli), Elton Džonom (Elton John), „Red Hot Chili Peppers“ bendom i drugima.

Karte za beogradski koncrt možete kupiti ovde.

Foto: Zvanična Facebook stranica 2Cellos dua