Travijata u Narodnom pozorištu

Čuvena Verdijeva opera „Travijata“ pod dirigentskom palicom Dejana Savića premijerno je izvedena 9. aprila na Velikoj sceni Narodnog pozorišta nakon 100 godina od prvog izvođenja u Srbiji. U ulozi Žorža Žermona gostovao je jedan od najpriznatijih svetskih baritona Željko Lučić.

Podelu čine: Ljubica Vraneš, Tatjana Mitić, Mihailo Šljivić, Miroslav Markovski, Slobodan Živković, Siniša Radin i Predrag Gligorić. Pored njih u „Travijati“ su gostovali i Vesna Đurković i Stevan Karanac, mladi solisti i doktoranti na Fakulteta muzičkih umetnosti.  U operi su učestvovali i Orkestar i Hor Narodnog pozorišta.

Režiju Borislava Popovića iz 1991. godine je obnovila Ivana Dragutinović Maričić. Za scenografiju je zaslužan Boris Maksimović, za kostime Božana Jovanović, a za koreografiju Vladimir Logunov.

Željko Lučić, slavni bariton godinama gradi uspešnu karijeju u inostranstvu. Nastupao je u prestižnim operskim kućama među kojima su Metropoliten Opera, Milanska skala, Kraljevska opera u Londonu, Opera u San Francisku, Bečka državna opera i druge. Igrao je naslovne uloge u Magbetu, Nabuku i Rigoletu u Metropoliten operi.

Pre početka opere u foajeu partera je otvorena izložba fotografija povodom 100 godina od prvog izvođenja.

Summary
Travijata u Narodnom pozorištu
Article Ime
Travijata u Narodnom pozorištu
Description
Čuvena Verdijeva opera „Travijata“ pod dirigentskom palicom Dejana Savića premijerno je izvedena 9. aprila na Velikoj sceni Narodnog pozorišta nakon 100 godina od prvog izvođenja u Srbiji.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar