Dženifer Lorens – druga najmlađa dobitnica Oskara

Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence) je jedna od najcenjenijih glumica novije generacije i druga najmlađa dobitnica nagrade Oskar u istoriji ove nagrade. Ostvarila je mnoge zapažene uloge u filmovima kao što su „Džoj“, „U dobru i u zlu“, ali i u novom filmskom ostvarenju „Ne gledaj gore“ u kome je igrala zajedno sa kolegom Leonardom Dikapriom (Leonardo DiCaprio).

Magazin Tajm (Time) je proglasio Dženifer Lorens jednom od 100 najuticajnijih ljudi na svetu, a našla se i na prvom mestu Forbsove liste najmoćnijih glumica na svetu.

Muškobanjasto detinjstvo

Dženifer je rođena 1990. godine u Kentakiju, a odrastala je okružena muškarcima. Majka ju je vaspitavala da bude „tvrda“ poput svoja dva brata, zbog čega joj nije dozvoljavala da se druži sa devojčicama u predškolskom uzrastu.

Detinjstvo joj nije bilo naročito prijatno zbog hiperaktivnosti i socijalne anksioznosti, zbog čega je smatrala da se ne uklapa među svoje vršnjake. Anksioznost joj je nestala onog trenutka kada je prvi put nastupila na sceni i gluma je tada postala njen životni poziv.

Napuštanje škole sa 14 godina

Kada je imala 14 godina primetio ju je skaut za talente, koji joj je potom organizovao audicije. Napustila je školu sa 14 godina, bez diplome o opštem obrazovanju. U potpunosti se posvetila glumi, a agenti su govorili da je ona nešto najbolje što su videli. Majka je nije podržavala u glumačkim poduhvatima, ubeđujući je da je agenti lažu da je talentovana. Uz glumačke poslove, radila je i kao medicinska sestra u kampu svoje majke.

Prvu ulogu ostvarila je u pilot epizodi serije „Company Town“, koja nikada nije emitovana. Glumila je i u nekoliko reklama tokom prvih godina karijere. Debitovala je u filmu „Garden Party“ u kojem je igrala problematičnu tinejdžerku. Uloga u filmu „The Burning Plain“ u kome je igrala ćerku Kim Besindžer (Kim Basinger), koja otkriva da njena majka ima vanbračnu aferu, donela joj je nagradu Marčelo Mastrojani za najbolju glumicu na Venecijanskom filmskom festivalu 2008. godine.

Druga najmlađa dobitnica Oskara

Zahvaljujući ulozi u filmu „U dobru i u zlu“ (Silver Linings Playbook) postala je druga najmlađa dobitnica Oskara u istoriji ove nagrade. Nagradu je osvojila kada je imala samo 22 godine.

U ovom filmu Dženifer igra mladu udovicu koja pomaže psihijatriskom bolesniku, nedavno puštenom iz bolnice, koga igra Bredli Kuper (Bradley Cooper), da povrati svoju ženu. 

Nakon ovih uloga Dženifer Lorens je obezbedila sebi mesto u Holivudu i stekla je status jedne od najboljih glumica današnjice. Usledile su brojne televizijske i filmske uloge, kao i brojne nagrade. Pored svog glumačkog talenta, harizma i veselost su nešto po čemu je poznata.

Udata je za galeristu Kuka Maronija (Cooke Maroney) sa kojim trenutno očekuje svoje prvo dete.

Summary
Dženifer Lorens – druga najmlađa dobitnica Oskara
Article Ime
Dženifer Lorens – druga najmlađa dobitnica Oskara
Description
Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence) je jedna od najcenjenijih glumica novije generacije i druga najmlađa dobitnica nagrade Oskar u istoriji ove nagrade.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar