Džesika Bil – američka lepotica koja se oprobala u svim žanrovima

Džesika Bil (Jessica Biel) je američka glumica koja se proslavila još kao tinejdžerka zahvaljujući ulozi u seriji „Sedmo nebo“ (7th Heaven). Nakon toga usledile su brojne uloge, a ona se u toku svoje karijere oprobala u gotovo svim žanrovima. Magazin „People“ proglasio ju je 1999. godine jednom od „50 najlepših ljudi“.

Mladost i manekenstvo

Džesika je rođena 3. marta 1982. godine u Minesoti, a u detinjstvu se često selila sa porodicom. Kao dete je pohađala časove plesa i pevanja i imala je interesovanje za sve što se ticalo pozorišta. U intervjuu za Harpers Bazar istakla je da je kao mala molila roditelje da je vode na razne audicije, predstave i časove glume, a oni su je u svemu podržavali.

Sa 11 godina počela je da se bavi manekenstvom, a 1994. godine dobila je glumačku stipendiju za program u Los Anđelesu.

Najupečatljivije uloge

Svoju prvu veliku ulogu imala je u porodičnoj drami „Sedmo nebo“ u kojoj je igrala Meri Kamden. Serija je počela da se emituje 1996. a postala je veoma popularna širom Amerike.

U drami „Julijevo zlato“ (Ulee’s Gold) pokazala je svoje glumačke i dramske veštine igrajući problematičnu unuku Pitera Fonde (Peter Fonda). Oprobala se i u hororu, ulogom u filmu „Teksaški masakr motornom testerom“, koji je postao hit na bioskopskim blagajnama.

Kasnije su usledile i uloge u akcionim filmovima, a značajniju ulogu Džesika je imala u filmu „Blade: Trinity“ 2004. godine. Pozitivne kritike dobile je nakon uloge u filmu „Iluzionista“ (The Illusionist), romantičnoj istorijskoj drami u kojoj je igrala sa kolegom Edvardom Nortonom (Edward Norton). Ova uloga pomogla joj je da osigura svoje mesto kao dramska glumica.

Bila je izvršna producentkinja i glavna glumica u dramskoj seriji „The Sinner“ 2017. godine. Ova uloga joj je donela nominaciju za Zlatni globus i nagradu Emi za najbolju glavnu glumicu.

Najnovija uloga

Njena najnovija uloga je u američkoj biografskoj kriminalističkoj drami „The Candy“ koja je dostupna na platformi Hulu. Džesika igra glavnu ulogu, Kendi Montgameri, koja je optužena za ubistvo svoje komšinice sekirom.  

Brak sa Džastinom Timberlejkom

U centru medijske pažnje godinama je bila Džesikina veza sa pop zvezdom Džastinom Timberlejkom. Venčali su se u Italiji 2012. godine. Danas imaju dvoje dece, sinove Rendala i  Finiasa. O njihovom braku se dosta spekulisalo, ali su oni isticali da su usponi i padovi normalna pojava u odnosu koji traje deset godina.

Summary
Džesika Bil – američka lepotica koja se oprobala u svim žanrovima
Article Ime
Džesika Bil – američka lepotica koja se oprobala u svim žanrovima
Description
Džesika Bil je američka glumica, koja se proslavila još kao tinejdžerka zahvaljujući ulozi u seriji „Sedmo nebo“ (7th Heaven) .
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar