Trnovit put Kevina Kostnera – od vozača do holivudske zvezde

Kevin Kostner (Kevin Costner) važi za jednog od najšarmantnijih glumaca u Holivudu. Ovih dana je napunio 67 godina. U svojoj zapaženoj glumačkoj karijeri, dobio je mnoga prizanja, među kojima su i dve nagrade Oskar. Neke od njegovih najistaknutijih uloga su one iz filmova „Nedodirljivi“, „Robin Hud“ i „Ples sa vukovima“. Njegov glumački put bio je pun prepreka, ali se njegova vera u sopstvene snove na kraju ostvarila i postao je jedan od najpoznatijih glumaca na svetu.

Trnovit glumački put

Na poslednjoj godini studija iz oblasti biznisa, shvatio je da je gluma njegov životni poziv. Susret sa glumcem Ričardom Bartonom (Richard Burton) zauvek mu je promenio život. Barton mu je dao vetar u leđa i posavetovao ga je kako da postane glumac. Duboko dirnut njegovim rečima Kevin Kostner je dao otkaz na dotadašnjem poslu i sa suprugom Sidni zaputio se u Holivud. Njegovi počeci u filmskoj industriji bili su veoma teški.

Prvi posao koji je pronašao u Los Anđelesu bio je posao vozača kamiona. Prevozio je filmske zvezde, a taj posao omogućavao mu je da plaća časove glume. Redovno je išao na kastinge i audicije, ali dobrih uloga nigde nije bilo. Nakon šest godina provedenih u Holivudu, Kevin Kostner je dobio prvu ulogu u filmu „Sizzle Beach, U.S.A“. Nakon toga usledile su brojne, ali nezapažene uloge.

Kevin postaje „nedodirljiv“

Ulogu agenta Eliota Nesa u filmu „Nedodirljivi“ (The Untouchables) dobio je 1987. godine, a nakon nje je stekao status filmske zvezde. Nakon ove uloge potvrdio je svoj glumački talenat u filmovima „Ples sa vukovima“, „Bull Durham“, „Polje snova“, „Robin Hud“, „Telohranitelj“ i u mnogim drugim ostvarenjima tokom godina.

„Ples sa vukovima“ (Dances With Wolves) bio je nominovan za 12, a osvojio je sedam nagrada Oskar, od kojih je čak dve dobio upravo Kevin Kostner. Pored glavne uloge, on je i režirao ovaj film.

Interesovanja i privatni život

Kevin Kostner se ženio dva puta. Ima sedmoro dece, od kojih je jedno vanbračno. Sindi Silva (Cindy Silva) je njegova prva žena, sa kojom je bio 16 godina u braku. Njegova druga supruga je Kristin Baumgartner (Christine Baumgartner), nemačka dizajnerka i model. Kevin je politički aktivan, a izjašnjava se kao republikanac i blizak je prijatelj bivšeg američkog predsednika Ronalda Regana (Ronald Reagan). Jedno od njegovih najvećih interesovanja je bejzbol, koji je igrao još na koledžu. Kao dečak pevao je u crkvenom horu, a muzika je i danas njegova velika ljubav, posebno kantri muzika. 

Kevin Kostner je primer nekoga ko je bio istrajan u svojim namerama i primer nekoga ko je uprkos svemu, verovao u sebe. Od vozača drugih glumačkih zvezdi, postao je jedna od najvećih među njima.

Ostavi svoj komentar