Ava Gardner – oličenje lepote i glamura

Ava Gardner (Ava Gardner) je bila američka glumica, koja se smatrala jednom od najlepših žena na svetu. Njen život su ispunile brojne ljubavne afere i glamurozan život. Američki filmski institut proglasio ju je za jednu od najvećih glumica dvadesetog veka. Ava Gardner je bila oličenje istinske filmske zvezde.

Južnjačka lepotica stiže u Holivud

Prilikom posete sestri Beatris, koja je živela u Njujorku, Avu je fotografisao suprug njene sestre – Lari. On je bio profesionalni fotograf, pa je Avinu sliku stavio u izlog svog studija na Petoj aveniji. Barni Duan je 1941. godine ugledao Avinu fotografiju u izlogu i predložio je Lariju da je pošalje u MGM studio. On je to i uradio, a ubrzo nakon toga Ava je potpisala ugovor sa studijom. Napustila je koledž i otišla u Holivud. Unajmila je učitelja dikcije kako bi se oslobodila južnjačkog akcenta.

Od tog momenta, njena filmska karijera krenula je uzlaznom putanjom. Nominovana je za Oskara za ulogu u gilmu „Mogambo“, ali ga je te godine ipak osvojila Odri Hepbern za ulogu u filmu „Praznik u Rimu“. Uloga Maksin Folk u filmu „Noći iguana“ smatra se njenim najboljim ostvarenjem. Neki do njenih najpoznatijih filmova su „55 dana u Pekingu“, „Snegovi Kilimandžara“, „Bosonoga kontesa“ i mnogi drugi.

Burni brakovi i strastvene veze

Ava Gardner se udavala 3 puta. Njen prvi muž bio je glumac Miki Runi (Mickey Rooney), za koga se udala kada je imala 19 godina. Drugi po redu, brak sa džez muzičarem Artijem Šouom (Artie Shaw) takođe nije dugo potrajao. Treći i poslednji put se udala za čuvenog Frenka Sinatru (Frank Sinatra). Sinatra je napustio svoju suprugu Nensi, upravo zbog Ave Gardner. Njihov brak je naišao na osudu javnosti, zbog koje su i njihove karijere trpele. Brak sa Sinatrom je bio veoma buran.

Nakon razvoda od Sinatre, Ava Gardner se preselila u Španiju kako bi započela novi život. Tamo je upoznala Ernesta Hemingveja (Ernest Hemingway) sa kojim se ubrzo sprijateljila. Zavolela je koridu i toreaodre i ušla u strastvenu vezu sa matadorom Migelom Domingom (Luis Miguel Dominguín).

Elegancija i stil

Elegancija i glamur odlikovali su fatalnu Avu Gardner. Često je nosila svečane haljine sa dekolteima, koje su isticale njenu figuru. Uz njih je uklapala dijamante, kristale i damske šešire. Smatrana je seks simbolom tog vremena. Ava Gardner je bila jedna od prvih glumica koja je nosila haljine na jedno rame, koje su još više isticale njenu senzualnost.

Summary
Ava Gardner – oličenje lepote i glamura
Article Ime
Ava Gardner – oličenje lepote i glamura
Description
Ava Gardner (Ava Gardner) je bila američka glumica, koja se smatrala jednom od najlepših žena na svetu. Njen život su ispunile brojne ljubavne afere i glamurozan život.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar