Najupečatljiviji Versaće momenti koji se pamte

Versaće (Versace) je poznat po smelim revijama i kreacijama. Ovaj italijanski brend je tokom svog postojanja priređivao mnoge spektakle sa glumicama i supermodelima, a neki od tih momenata ostali su upamćeni i danas.

Mi smo za vas izdvojili najupečatljivije momentesa revija brenda Versaće.

Zelena haljina zbog koje je reagovao Gugl

Amber Valeta (Amber Valletta) je prošetala pistom u jednoj od najprepoznatljivijih haljina ovog brenda tokom revije za proleće 2000. godine. Kasnije te godine, Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) se pojavila u ovoj kreaciji na crvenom tepihu na dodeli Gremija čime je ova haljina postala jedna od najzapaženijih u istoriji.

Ova haljina je nakon toga promenila popularnu kulturu. Njena pretraga na Guglu je izazvala toliko preopterećenje pretrage da je poslužila kao inspiracija za poseban odeljak Google Images. Pre nekoliko godina JLO je ponovo prošetala u ovoj redizajniranoj haljini.

Fantastična četvorka

Đani Versaće (Gianni Versace) je tokom života ostvario neverovatnu vezu sa supermodelima. On je imao ključnu ulogu u uzdizanju modela do statusa ikona. Jedan od najupečatljivijih momenata u modnoj istoriji je svakako revija 1991. godine, na kojoj su Linda Evađelista (Linda Evangelista), Sindi Kraford (Cindy Crawford), Naomi Kembel (Naomi Campbell) i Kristi (Christy Turlington) zajedno prošetale na Versaće reviji uz pesmu „Freedom“ Džordža Majkla (George Michael).

Muza Naomi

Naomi Kembel je tokom svoje karijere nebrojano puta šetala Versaće pistom. Na reviji 2013. godine njeno prisustvo je privuklo veliku pažnju. Publika je zavijala i zviždala tokom njenog nastupa.

Ponovno okupljanje supermodela

Tokom prolećne revije 2018. godine, brend je iznenadio publiku vraćajući nekoliko svojih orignialnih muza. Na reviji su se pojavile Sindi Kraford, Karla Bruni, Naomi Kmebel, Klaudija Šifer i Helena Kristensen. One su bile obučene u srebrne haljine, a ova revija podsetila je na zlatno doba supermodela – ’90te godine.

Bela i Điđi Hadid – nove muze Donatele Versaće

Sestre Bela (Bella Hadid) i Điđi Hadid (Gigi Hadid) postale su nove muze i zaštitna lica brenda Versaće. Donatela Versaće (Donatella Versace) je u njima videla porodične vrednosti i sestrinsku ljubav koja ju je inspirisala. Veliku pažnju privukla je revija koja je najavila veliki povratak platformi u različitim bojama, koje su obeležile devedesete godine. One su se nedavno fotografisale i nage za Versaće, a fotografije su bile ispirisane Rajskim vrtom i Evom.

Srebrna mlada

Tokom jesenje revije 1995. godine, Đani Versaće je iznenadio publiku nakon što je završio reviju sa Kejt Mos (Kate Moss) u srebrnoj venčanici sa velom, koja je donela duh modernih nevesti.

Kejt Mos sa pink kosom

Tokom devedesetih boja kose Kejt Mos se često menjala, ali njena ružičasta frizura na Versaće reviji posebno je iznenadila. Uz tirkiznu mini haljinu i pink, neonske pramenove Kejt Mos je unela dozu panka na Versaće reviju.


Kožna haljina koju i danas kopiraju zvezde

Versaćeove „mazohističke“ kreacije od crne kože sa čokerima i kaiševima su 1992. nosile Karla Bruni, Linda Evanđelista i drugi supermodeli. Godinama nakon ove revije, mogli smo da vidimo poznate ličnosti poput Lejdi Gage (Lady Gaga) i Majli Sajrus (Miley Cyrus), koje su tražile inspiraciju upravo u ovim kreacijama.

Ostavi svoj komentar