Crni petak 2022 – pogledajte koji brendovi su već ponudili sniženja

Crni petak, odnosno Black Friday, je najpopularniji praznik među ljubiteljima šopinga jer tada gotovo svi brendovi nude velike popuste. Black Friday se svake godine održava poslednjeg petka u novembru, a u 2022. godini biće održan 25. novembra.

Kako je nastao Black Friday? 

Crni petak osmišljen je u Americi, a obeležava se kao dan koji dolazi nakon Dana zahvalnosti. Sam naziv potiče još iz 1869. godine kada se dogodila velika katastrofa na berzi. Cena zlata je opala, a tržišta su doživela slom, zbog čega su ekonomisti taj dan nazvali Crni petak.

Međutim samu ideju o Crnom petku osmislili su marketinški stručnjaci u nameri da otvore sezonu prazične kupovine. Oni su u Americi nakon Dana zahvalnosti nudili velike popuste, sa pretpostavkom da je za većinu stanovnika i ovaj dan neradni i da će biti idealan upravo za kupovinu. Crni petak je tako postao jedan od najpopularnijih dana u godini. Nakon Amerike, Crni petak počeo je da se širi i Evropom, a pre nekoliko godina stigao je i u Srbiju.

Koji brendovi nude najveća sniženja?

Bershka nudi sniženja čak do 50% tokom akcije za Crni petak, a celokupnu ponudu popusta možete videti na njihovom sajtu.

H&M nudi uvodnu akciju na pletene džempere i druge pletene proizvode pred Crni petak, dok će naknadno objaviti dodatne popuste za 25. novembar.

Zara nudi 40% popusta na odabrane proizvode 22. novembra u 22:00 na aplikaciji, u 23:00 na sajtu i u petak 25. novembra u prodavnicama.

Fashion&Friends nudi 25% popusta od 24. do 27. novembra.

Tehnomanija je već počela da nudi popuste koji će trajati do nedelje nakon Crnog petka.

Na sajtu Ananas E-Commerce možete pronaći proizvode iz različitog asortimana na popustu do 50%, sa besplatnom dostavom. Crni petak na ananasu traje ceo novembar. Shoppster nudi 50% popusta za Crni petak, dok Top Shop nudi do 70%.

JYSK nudi do 70% popusta za proizvode za kuću.

Od 18. do 27. novembra eplaneta nudi 50% popusta i besplatnu dostavu prilikom internet kupovine.

Na sajtu tržnog centra Galerija možete videti koji će sve brendovi imati akcije tokom Crnog petka na ovoj lokaciji, a među njima su Adidas (30%), Bonatti (50%), Karl Lagerfeld (30%), Sephora (30%), Gant (20%) i mnogi drugi.

Ostavi svoj komentar