Kokteli koji će oduševiti vaše goste

Kokteli su najbolji način da iznenadite i oduševite svoje goste tokom toplih prolećnih i letnjih dana. Postoje oni koji su veoma komplikovani za pripremu, ali i oni koje možete napraviti bez problema kod kuće.

Mi smo za vas izdvojili nekoliko jednostavnih recepata za koktele koji će oduševiti vaše goste.

Bunar

U široku posudu sipajte seckani limun, jabuke i belo grožđe (ili bilo koje tvrđe voće), dosta leda, kiselu vodu, gazirani svetli sok (šveps) i belo vino. U posudu stavite i kutlaču kako bi vaši gosti mogli sami da ga sipaju . Ovo je veoma jednostavan koktel koji će oduševiti vaše goste.

Mohito

Za savršen Mohito potreban vam je sok od jedne limete, jedna kašičica sećera, listići mente, beli rum i malo kisele vode. Sve dobro izmešajte, dodajte led i listiće mente za dekoraciju i uživajte!

Aperol spritz

Aperol spritz je popularni italijanski koktel koji se pravi od proseka, kisele vode i Aperol likera. U čašu se dodaju i seckane pomorandže ili limun, koji će služiti i kao pojačivač ukusa i kao dekoracija.

Martini

Martini koktel se pravi tako što pomešate džin i suvi vermut. Koktel ukrasite sa rendanom korom od limuna ili sa maslinama.

Mohito od malina

Za mohito od malina su vam potrebne maline (sveže ili zaleđene), limeta, kašičica sećera, listići od mente, led, beli rum i kisela voda. Neobična mešavina malina i mente doneće vam potrebno osveženje tokom toplih, letnjih dana.

Džin Ice tea

Za ovaj neobičan koktel potreban vam je skuvan i ohlađen čaj po ukusu, džin, rum, sok od limuna, pomorandže ili grejpa, led i timijan ili drugi začin po želji. 

Tekila sunrise

Jednostavan i neprevaziđeni koktel Tekila sunrise, se pravi veoma lako. Potrebna vam je samo tekila, ceđeni sok od narandže i sirup koji se pravi od nara, šećera i pomorandže, a možete ga naći i gotovog u prodavnicama.

Količina alkohola i drugih sastojaka u koktelima zavisi od vašeg ukusa. Ukoliko volite jače koktele dodajte više alkohola, a manje soka ili likera. Napravite koktele za vaše goste po njihovom ukusu i priredite im nezaboravni užitak. 

Ostavi svoj komentar