Ukrasni jastuci – lepa dekoracija vašeg prostora

Jastuk se odavno koristi kao ukrasni element. Može da bude dekor vaše sofe, fotelje, troseda, stolica… Osim toga, nekoliko jastuka stavljenih na pod mogu da budu i dekorativni, ali i u funkciji sedenja. Ukrasni jastuci se izrađuju u različitim oblicima i od različitih materijala. Neretko su dekorisani resama, pomponima, kićankama, vezeni perlicama i dekorativnim trakama.

Ako želite da dekorišete bračni krevet, tu obićno stavljate jastuke većih dimenzija i postavljate ih u nekoliko redova. Prvo idu najveći koji služe sa spavanje, pa manji, i na kraj najmanji koji su uvek u prvom planu. Dezen i materijal najmanjih može da bude potpuno različit od drugih jastuka.

Kada jastuke stavite na pod ne samo da će biti divan dekor, nego će biti udobno da sednete na jastučiće, a ukoliko imate kućnog ljubimca, on će se vrlo rado opružiti preko njih.

Ono što je velika prednost svih vrsta jastuka u odnosu na većinu nameštaja i dekorativnih elemenata u domu jeste to što ih lako možete presvući i posle nekoliko minuta imati sasvim drugačiji doživljaj prostorije u kojoj se nalaze. Naš savet vam je da kupite više navlaka koje ćete menjati kada to poželite.

Uostalom, uskoro ćemo početi da dekorišemo i stanove za doček Nove godine, pa što ne preobući jastučiće u praznične jastučnice.

Ako želite da osvežite trosed ili ugaonu garnituru, opet su ukrasni jastuci neizostavni deo. Birate ih prema svom enterijeru i afinitetu, svakako će ulepšati izgled vaše prostorije.

Baš kao na slici ispod, ukoliko u stanu ili kući većina nameštaja u jednoj ili dve boje, slobodno možete izbarati jastučiće vedrijih boja, koji će razbiti monotoniju, dati živost a opet se uklopiti u vaš enterijer.