Novi Fijat Panda – električna verzija poznatog modela stiže 2023.

Novi model Fijat Pande pojaviće se na tržištu nakon skoro 11 godina od prethodnog modela, a nastaće kao razvoj prototipa Centoventi.  Nova Panda će biti električni crossover i biće jeftinija od električne verzije Fijata 500.

Direktor brenda Olivijer Fransoa (Olivier Francois) rekao je da će nova Panda „probuditi usnulog diva Fijata“. On je naveo i da želi da nova Panda košta između 18 i 20 hiljada evra.

„Ideja je da imamo potpuno električno vozilo po ceni automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Pandina misija je da to uspemo da uradimo.“ – izjavio je Olivier.

Novi model nastaće kao razvoj prototipa Centoventi, koji je predstavljen još 2019. godine. Nova Panda biće crossover B segmenta, koji će po dimenzijama odgovarati ukusu kupaca.

Baterija na novom modelu će imati manje od 40 kWh kapaciteta, a domet će joj biti manji od 300 km. Nova Panda neće imati 4×4 pogon. Biće napravljena na e-CMP platformi. Dizel motor je malo verovatan i nepotreban u automobilu kao što je Panda, ali bismo mogli da očekujemo da će mali benzinski motor pokrenuti domet.

Novi model mogao bi da obezbedi ovoj italijanskoj kompaniji da se uspešno vrati na tržište porodičnih automobila. Iz kompanije Fijat navode da će Panda biti najjeftiniji električni automobil na tržištu

Iako je sadašnja Panda već godinama na tržištu, to je nije sprečilo da bude najprodavaniji model u Italiji 2021. godine.

Automobil će biti lansiran najkasnije do 2023. godine.

Summary
Novi Fijat Panda – električna verzija poznatog modela
Article Ime
Novi Fijat Panda – električna verzija poznatog modela
Description
Nova Panda će biti električni crossover i biće jeftinija od električne verzije Fijata 500.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar