Nova Toyota Corolla Cross stiže na evropsko tržište u 2022.

Kompanija Toyota predstavila je u Japanu 14. septembra 2021. svoj novi model kompaktnih SUV vozila, Toyotu Corolla Cross.

Proizvodnja nove Toyote Corolle Cross za evropsko tržište počeće sredinom 2022. godine u  Japanu, a prve isporuke očekuju se na jesen.

Verzije za američko i kinesko tržište već su imale svoju premijeru, a sada je predstavljena i verzija za evropsko tržište. Nova Toyota biće pozicionirana između modela C-HR i RAV4.

Novi model ima petu generaciju hibridnog sistema koji nudi više snage i obrtaja. Elektrifikovani pogon uključuje i opciju pogona na svim točkovima sa dodatkom električnog motora na zadnjoj osovini. Snaga dvolitarskog agregata sa elektromotorom je 199 KS i ima mogućnost ubrzanja od 0 do 100km/h za 8,1 sekundu. Novi model ima i litijum-jonsku bateriju.

Dizajn nove Toyote je moderan sa trapezoidnom maskom hladnjaka i trodimenzionalnim lukovima točkova. Ima moderan izgled prednjih i zadnjih svetala. Nova Toyota Corolla Cross dugačka je 4.460 mm. Unutrašnjost automobila krasi 12,3-inčna digitalna instrument tabla koja ima novi hardver i softver. Ima i multimedijalni displej od 10,5 inča sa novim procesorom.

Ostavi svoj komentar