Dugoočekivani filmovi na Kanskom festivalu u maju

Kanski filmski festival se ove godine održava od 17. do 28. maja, a organizatori festivala potvrdili su da će zvaničnu selekciju filmova objaviti 14. aprila. Na ovogodišnjem Kanskom festivalu možemo očekivati premijere filmova „Top Gan 2: Maverik“ i „Elvis“.

U biografskoj drami „Elvis“ o legendarnom Elvisu Prisliju (Elvis Presley) glavne uloge imaju Tom Henks (Tom Hanks) i Ostin Batler (Austin Butler). Radnja filma prati muzičku karijeru i život Elvisa, kroz vizuru njegovog kompikovanog odnosa sa menadžerom Tomom Parkerom (Tom Parker).

Film „Elvis“ kako je ranije najavljeno, trebalo bi da u bioskope stigne 24. juna, što znači da ovaj film ne bi mogao da otvori 75. festival u Kanu, ukoliko „Warner Bros“ ne odluči da pomeri bioskopsku distribuciju za 17. maj, jer je pravilo festivala da film koji ga otvara bude pušten istog dana i u francuske bioskope.

Kako je nedavno najavio „Variety“ i „Top Gan 2: Maverik“, nastavak kultnog filma „Top Gan“ trebalo bi da ima svoju premijeru na ovogodišnjem festivalu. Tom Kruz (Tom Cruise) će ponovo igrati Pita Maverika, a u filmu će se pojaviti i Val Kilmer (Val Kilmer) u ulozi Toma „Ledenog“. Premijera filma je nekoliko puta odlagana, poslednji zvanični termin je zakazan za 27. maj.

Radnja filma prati Pita Maverika, koji obučava odred diplomaca za specijalizovanu misiju. On se suočava sa neizvesnom budućnošću i sa prošlošću, koje u njemu bude strahove pred konačnu misiju koja zahteva žrtvu.

Festival će se ove godine održati u svom tradicionalnom terminu u maju, nakon što je 2020. godine, usled pandemije virusa Covid-19, pomeren na jul 2021. Međutim, ovogodišnji datumi su ipak malo pomereni, zbog predsedničkih izbora u Francuskoj. 

Ostavi svoj komentar