400.000 gledalaca za 2 nedelje – „Južni vetar 2“ gledaniji od Džejms Bonda

Film „Južni vetar 2: Ubrzanje“ je za manje od dve nedelje prikazivanja prestigao sve rekorde gledanosti sa čak 400.000 gledalaca.

Euforija povodom novog filma širi se i regionom, gde su u toku prethodne nedelje takođe postignuti neverovatni rekordi od 93.145 gledalaca tokom prvog vikenda prikazivanja.

Film „Južni vetar 2“ je u Hrvatskoj pogledalo oko 46 hiljada gledalaca, a u Bosni i Hercegovini 38.805, dok je u Sloveniji film pogledalo 8.017 gledalaca. Sa ovim brojkama „Južni vetar 2“ je postao najgledaniji srpski film u istoriji ovih zemalja.

Da podsetimo film je premijerno prikazan u Beogradu 3. novembra. Od tada, „Južni vetar“ je u našoj zemlji prestigao svetske blokbastere koji su trenutno na bioskopskim repertoarima – „Nije vreme za umiranje“ i „Venom 2“.

Povodom ovakvog uspeha u Kulturnom centru u Novom Pazaru, ekipa filma je zajedno sa distributerskom kućom „Taramount film“ proglasila dobitnika vredne nagrade koji će imati i priliku da se pojavi u nastavku serije „Južni vetar“ koja počinje da se snima na proleće.

U filmu glavne uloge imaju Miloš Biković kao Petar Maraš, Miodrag Radonjić kao Baća, Jovana Stojiljković, Predrag Miki Manojlović, Luka Grbić i drugi.

Radnja drugog dela filma prati Petra Maraša, koji koristi prednosti stečenog statusa – vođe srpskog podzemlja. On želi da se vrati u okvire legalnih poslova u koje ulaže prljavo stečen novac. Međutim moraće da promeni planove, nakon što sazna da mu je brat otet.

Svetska premijera ovog filma bila je održana letos na Filmskom festivalu u Puli, a to je bio jedini srpski film prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa na ovom Festivalu. Beogradska premijera održana je 3. novembra u Kombank dvorani.

Summary
„Južni vetar“ gledaniji od Džejms Bonda – 400.000 gledalaca za dve nedelje
Article Ime
„Južni vetar“ gledaniji od Džejms Bonda – 400.000 gledalaca za dve nedelje
Description
Film „Južni vetar 2: Ubrzanje“ je za manje od dve nedelje prikazivanja prestigao sve rekorde gledanosti sa čak 400.000 gledalaca.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar