Beogradska premijera filma „Elegija lovora“ na Festivalu autorskog filma

Srpska premijera filma „Elegija lovora“ biće održana u ponedeljak, 29. novembra, u Sali 1 Kombank dvorane u okviru takmičarskog dela 27. Festivala autorskog filma.

Reditelj filma je Dušan Kasalica, a film je nastao u koprodukciji Srbije i Crne Gore. Svetsku premijeru film je imao 15. avgusta na Sarajevo Film Festivalu, a prikazan je i na filmskom festivalu u Hamburgu.

„Jako mi je drago da će naš film biti prikazan na FAF-u, koji je svojevrsni filmofilski praznik, a i tim prije što je ovogodišnji program zaista izuzetan. Svaka prilika da prikažemo film u bioskopu, pred publikom, je dragocjena, a posebno se radujemo premijeri u Beogradu odakle je i značajan dio ekipe koja je radila na filmu, ali i brojni prijatelji i kolege sa kojima želimo da podijelimo ono na čemu smo dugo radili”. – izjavio je Dušan Kasalica.

O „Elegiji lovora“ smo nedavno razgovarali sa njim, a celokupan intervju možete pogledati ovde.

Radnja filma prati univerzitetskog profesora Filipa (Frano Lasić) koji sa suprugom odlazi na odmor na kome se, nakon nekoliko dana, njihov naizgled idealan brak se završava.

Glavne uloge u filmu igraju Frano Lasić i Savina Geršak, a pored njih glumačku ekipu čine i  Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone i Zoran Trojanović.

„Očekivanja su da ce se publici svidjeti film, jer film se prvenstveno radi za publiku. Ako se pri tom osvoji i nagrada, to je onda bonus. U svakom slučaju stvaranje svakog novog filma je izazov, uzbudjenje, optimizam, neizvjesnost, sreća i stres. Naravno da se uvijek sa strepnjom očekuje premijera, jer tek tada se zna da li se uspjelo u realizaciji osnovne ideje koja se prilikom pisanja scenarija stvorila, pa je kroz faze snimanja sazrevala, a nakon montaže i postprodukcije sazrela za predstavljanje na velikom platnu filmskoj publici.“, rekao je za Bonžur Frano Lasić, koji tumači glavnu ulogu u ovoj drami.

frano lasic glumac i pevac

Za scenografiju i kostimografiju filma zaslužna je Natalija Vujošević, a za montažu Jelena Maksimović. Direktor fotografije je Igor Đorđević, a dizajner zvuka Jakov Munižaba.  Producentkinja filma je Jelena Angelovski.

Film je podržan i od strane Filmskog centra Srbije.

Dušan Kasalica je režiser i scenarista. Diplomirao je filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, gde sada radi na odseku za filmsku i televizijsku režiju. Njegov kratki film „Stvar volje“ osvojio je nagradu „Srce Sarajeva“ na Sarajevo Film Festivalu.

Pogledajte insert iz njegovog novog filma.

Summary
Premijera filma „Elegija lovora“ reditelja Dušana Kasalice
Article Ime
Premijera filma „Elegija lovora“ reditelja Dušana Kasalice
Description
Srpska premijera filma „Elegija lovora“ biće održana u ponedeljak, 29. novembra, u Sali 1 Kombank dvorane u okviru 27. Festivala autorskog filma.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar