Rock opera – najveći rok hitovi 8. maja u Kombank dvorani

NS Big Bend i članovi orkestara i hora opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, izvodiće hitove kultnih rock bendova kao što su  „The Doors“, „Queen“, „Pink Floyd“, „AC/DC“, „The Rolling Stones“ pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, 8. maja u Kombank dvorani.

Vanvremenski antologijski rock hitovi biće izvođeni u posebnom simfonijskom zvuku, sa specifičnim interpretacijama. Rock opera će u okviru turneje EU TOUR 2022. drugi put nastupiti pred beogradskom publikom.

„Rock opera je jedinstvena ne samo po tome što predstavlja specifičan muzički žanr pod nazivom  „crossover“, već i zbog toga što je podjednako interesantna i publici koja je rasla uz rok pesme slušajući ih sa gramofonskih ploča, i mladjoj publici koja danas konzumira dobru muziku i prepoznaje istinski kvalitet. Koncept Rock opere je podjednako pristupačan za sve  generacije i posetioci  koji budu došli na Rock operu videće  da ovaj projekat  u mnogome odstupa od već vidjenih klišea, jeftinih i nametnutih standarda.“ – izjavio je dirigent Fedor Vrtačnik.

Foto: Live Production

Na sceni će biti 50 muzičara, među kojima su članovi hora i okrestra SNP iz Novog Sada, članovi Big benda i solisti Nevena Reljin, Jana Šušterčić, Matiie Zanatte, Nikola Mijić i Zoran Šandorov. Oni će tokom ove godine nastupiti i na mnogim drugim binama po Evropi, a i beogradska publika će ove godine imatu eksluzivnu priliku da sluša rok hitove u Kombank dvorani.

Pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika čuće se, u jedinstvenim aranžmanima i interpretacijama, legendarne pesme poput: „Light my fire“, „Purple rain“, „Tush“, „We wil rock you“, „Bohemian rapsody“, „We are the champions“ i mnogi drugi  hitovi za sva vremena.Karte za koncert se mogu kupiti na blagajni Kombank dvorane ili preko sajta tickets.rs.

Ostavi svoj komentar