Ženski šeširi – predlozi za kombinovanje i odabir prema obliku lica

Šeširi su danas veoma zastupljeni u modnom svetu. Nosimo ih i leti i zimi. Savršen su modni detalj. Mogu da upotpune i vaše dnevne, ali i večernje modne kombinacije. Pisali smo o muškim šeširima, te je sad došao red i na one namenjene „nežnijem“ polu. Mi ćemo vam dati nekoliko predloga ženskih šešira koji su nosivi u svakodnevnoj modi.

Šešir sa velikim obodom

Braon šešir od pamuka ili nekog sličnog materijala, sa većim obodom je nešto što svaka dama treba da poseduje. On je savršen izbor za jesenje dane, zbog svoje boje. Odlično ide uz džemper rolku i kaput. Ovo je šešir koji možete da nosite svakoga dana. Pored toga što je savršen modni detalj, on može da posluži i danima kada nismo stigle da sredimo svoju frizuru.

Šeširi sa velikim obodom će dobro stajati gotovo svim damama, bez obzira da li imaju okruglasto, izduženo, ovalno ili srcoliko lice.

Crni klasičan šešir

Crni šešir, sa krutim obodom srednje veličine, nosiv uz patike, ali i štikle. Ovaj šešir celokupnom stilu daje urban luk. Nosi se malo zabačen u nazad, tako da ne prekriva vaše lice, ali je odličan detalj. Ova dama ga je ukombinovala uz farmerke i beli blejzer sa crnim prugama. Sve u svemu lep kežual fazon.

Preporučuje se za devojke i žene koje imaju okruglasto i četvrtasto lice, dok one koje imaju izdužen ili srcolik oblik bi trebalo da ih izbegavaju.

Šeširić sa podvijenim obodom

Mali šešir, nalik kapici. Ove sezone posebno moderan. Možete ga naći u različitim bojama, ali crni se najlakše kombinuje. Stoji divno damama sa dugom kosom jer ne umanje lepotu vaše frizure, već dođe kao lep dekor na vašoj glavi. Uz ovakav šešir možete da stavite i viseće minđuše ili alke.

Ovaj tip šešira se, slično kao i prethodni, preporučuje za dame koje imaju okruglast ili četvrtast oblik lice.

Toka

Vatreno crveni šešir, nalik na šešire stjuardesa. Takozvane tokice ili beretke su takođe veoma zastupljene u modnoj sezoni jesen-zima, pa nabavite jednu, ili pitajte vašu mamu i baku da nemaju neku u svom garderoberu, jer su one nekada bile vrlo moderan modni detalj. Vi danas možete da ga kombinujete i sa kežual odećom. Kosu možete da pokupite u niski rep ili punđu, ali i da je raspustite ispod beretke.

One najbolje stoje damama sa okruglastim licem, mada bismo vam preporučili da ih svakako probate, čak i ako imate drugačiji oblik lica.

Crveni šešir

Ako želite da izgleda vamp u noćnom izlasku, stavite na glavu crveni šešir. Ostatak odeće uskladite sa njim. Uz crveni šešir ide i crveni karmin na usnama, zar ne? Šimi čizme ili salonke i neka lepršava haljina i bićete i te kako u trendu.

Da šešir mogu da nose dame svih dobi, pokazuje nam sledeći primer. Ova dama je odabrala odeću jednostavnog kroja i šešir koji se slaže i po boji i po stilu. Moderna dama u godina, iznela je ovaj urbani stil na pravi način.

Ostavi svoj komentar