Jesen i trendovi koji će je obeležiti – saten, vedre boje, široki kaputi

Stigla je jesen, a sa njom i novi trendovi koji će obeležiti ovu sezonu. Kišne dane će razvedriti vesele boje, udobni kaputi i sjaj satena.

Dizajneri su svoje kreacije za sezonu jesen 2021. stvarali u neobičnim uslovima, usled pandemije virusa Covid-19. Svoje kolekcije prikazivali su virtuelno ili za mali broj ljudi. Ipak moda je pobedila. Nezaobilazni široki kaputi, duboke čizme, saten, šljokice i vesele boje učiniće ovu jesen posebnom. Nudimo vam pet jesenjih trendova koji će obeležiti ovu sezonu.

Šljokice su se vratile

Disko sjaj uveseljava ove jeseni. Šljokice su svuda prisutne. Dizajneri su uzeli najbolje iz 1920-ih i 1980-ih, bez kiča, zasijale su nove ideje. To nisu kreacije za klubove, već su kreatori hteli da poruče „Neka vaše svetlo sija, dame, budućnost izgleda sjajno!“.

Mešavina boja učiniće jesen vedrijom

Bojimo ovu jesen neobičnim bojama. Jil Sander meša senf i limun žutu. Miu Miu nudi ružičaste nijanse, a Patou lavandu i rđu. Neočekivano mešanje boja preliva se iz leta u jesen.

Kim Jones, umetnički direktor i modni kreator Fendija, za sezonu jesen/zima 2021. našao je inspiraciju u siluetama čuvenog Karla Lagerfelda. Nova kolekcija prikazana je na Nedelji mode u Milanu na grandioznoj pisti od stakla u obliku slova F, koja je bila dopunjena arhitektonskim fragmentima i ukrasima. Saten, meka koža, čizme do kolena i nezaobilazni kašmir biće ove jeseni barem na listi želja.

Over-sized kaputi

Super-meki oversized kaputi su ponovo prisutni. Nakon lagane letnje sezone, Fendi nudi kapute za kojima se svi okreću. Lala rukavi, unutrašnjost ukrašena dvostrukim slovom F, klasični kaputi od kamilje dlake, samo su deo jesenje Fendijeve kolekcije.

Satenske haljine i košulje ističu ženstvenost

Saten ove jeseni blista sa jesenjih haljina i košulja. Košulje sa prenaglašenim zglobovima i zlatnim manžetnama i pantalone sa visokim strukom i pojasom takođe su in, jer saten je uvek ženstven. Nežnost se najbolje naglašava upravo satenom.

Čizme od jagnjeće kože

I naravno čizme. Do gležnja ili kolena, čizme ove sezone imaju zaobljen vrh i arhitektonsku petu. Mogu se upariti sa svime, šorcevima od kašmira, maxi ogrtačima. Vanvremenski stil od jagnjeće kože je nezamenjiv dodatak svakoj odeći, bilo da se nosi na poslu ili u večernjim izlascima.

Prilagodite jesenje trendove svojim ukusima i ostavite nezaboravan utisak.