Parfemi za kosu – kozmetički trend sa više namena

Pored regularnih parfema poslednjih godina su u centar pažnje dospeli i parfemi za kosu. Iako pomalo zbunjujuća, na prvi pogled možda i nepotrebna novotarija, zapravo se pokazala kao korisna. Parfemi za kosu su obično blaže varijante pravih parfema, zbog čega možete naneti veću količinu mirisa na pramenove. Kosa će vam mirisati sveže, čisto, ali ne i previše napadno.

Pored prijatnog mirisa, parfemi za kosu doprinose i sjajnijoj i zdravijoj kosi jer u sebi često sadrže i preparate koji neguju vlasi. Upravo iz ovog razloga, parfemi za kosu nisu isto što i obični mirisi.

Parfemi za kosu u svom sastavu mogu imati korisne i prirodne sastojke koji neguju kosu i štite je od štetnog UV zračenja. Parfemi za kosu mogu da doprinesu i boljoj teksturi, volumenu i sjaju kose. Oni ne isušuju dlaku, jer u sebi ne sadrže velike količine alkohola kao klasični parfemi.

Međutim, iako slabijeg mirisa i intenziteta, parfemi za kosu samo su neznatno jeftiniji od običnih parfema.

Poznate modne i kozmetičke kuće imaju u svojoj ponudi i verzije klasičnih parfema, ali u posebnoj nameni – za kosu.

Izdvojili smo za vas pet najboljih parfema za kosu poznatih brendova.

Acqua di Parma Rosa Nobile

Ovu posebnu notu parfema za kosu čine bergamot, cvet magnolije, limun, sandalovina i vanila, koji će vašoj kosi obezbediti svež i prijatan miris.

Coco Mademoiselle

Coco Mademoiselle je godinama jedan od najpopularnijih ženskih parfema i smatra se pravim klasikom. U ponudi je i parfem za kosu, sa istom prepoznatljivom notom ruže, narandže i pačulija.

Gucci Bloom

Idealna mirisna nota za prolećne i letnje dane. Vaša kosa će mirisati na sveže ubrano cveće.

Versace Bright Cristal

Još jedan klasik kada su u pitanju parfemi je svakako Versace Bright Cristal, koji u sebi sadrži note lotosa, božura, magnolije i nara. Ove nežne i ženstvene note doprineće prijatnom osećaju svežine i čistoće.

J’adore Dior

Mirisne note crvene narandže, ružičastog bibera i bergamota učiniće da vaša kosa miriše senzualno i erotično.

Ostavi svoj komentar