Svetlana Savić, life coach – ciklus života

Svetlana Savić je stomatolog i life coach, živi i radi niz godina u Veneciji u Italiji. Poseduje veliko znanje i iskustvo u radu sa ljudima, te je odlučila da podeli sa našim čitaocima kako da započnu dan bez crnih misli, fokusirani na sebe. Poslušajte je.

Život je ljubav

„Prelazimo na novo poglavlje, na priču koja se tiče samog života. Život je ljubav. Ljubav nas ispunjava, ljubav nas emotivno podiže i spušta i svi mislimo da znamo mnogo o njoj. Treba se zapitati, da li zaista znamo? Ljubav je sve oko nas. Postoje različite ljubavi. Ljubav prema životu, prema bližnjima, prema umetnosti, ma možemo svuda da je utkamo. Ljubav ide iz naše duše. Postavlja se pitanje da li naša duša živi samo u ovom trenutku? Ovim dolazimo na priču o tome, na priču o ciklusu života.“

Ovaj život je jedna stanica na našem putu

„Ovaj život koji živimo trenutno je samo jedna od stanica, gde naša duša boravi. Za vreme ovog života, pokušavamo da otkrijemo sebe, što je težak posao, jer u krajnoj liniji nije lako spoznati svoju dušu i naći joj mir. Najgore je što pokušavamo da otkrijemo druge, što je sizifovski posao. Puno je nepoznanica u našoj glavi. Od toga, odakle dolazimo u ovoj život, do toga gde odlazimo posle smrti. Većina ljudi bar jednom u životu pomisli na to.

U narednom periodu ću se baviti ovom temom, ciklusa života. Kažu da mnogi strahovi u životu proizilaze svesno ili nesvesno od tanatosa, straha od smrti. Smrt je jedino sigurno što nas čeka u životu i ta činjenica je surova za svakog čoveka. Dete čim malo poraste, već saznaje da život ima kraj. Od toga da kada gleda na primer porodične slike, pa pita gde su baka i deka, a vi treba da objasnite da nisu među živima. Sledeće pitanje je pa gde odlaze.

Treba da znamo da je naša duša, naša energija sa kojom smo se rodili, besmrtna. Ne odlazi nigde, uvek je tu. To je apsolutna istina. Da li je naša duša izabrala baš ovakav život, roditelje, partnera, decu da li naša duša živi i posle naše fizičke smrti? O svemu tome pričaću u narednom periodu.“

Ostavi svoj komentar