Top 5 evropskih gradova koje treba videti na proleće

Svako godišnje doba ima svoje čari, ali se proleće na neki način uvek izdvaja. Boje počinju ponovo da oživljavaju, cvetovi, lišće i mirisi čine svaki pejzaž lepšim, a gradovi se ponovo bude. Zato je proleće jedno od najboljih godišnjih doba za putovanja. Stići će za malo manje od dva meseca, te verujemo da je pravo vreme da sada započnete planiranje putovanja u neki od oih prelepih evropskih gradova.

Izdvojili smo za vas 5 evropskih gradova koje treba videti na proleće.

Barselona

Park Guelj u kome se nalaze Gaudijeve građevine i koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, je jedno od najpoznatijih obeležja Barselone. A kada je bolje obići park nego u proleće? On obiluje interesantnim detaljima, prelepim građevinama i nestvarnim mozaicima. Uživajte u vinu, španskoj muzici i flamenku tokom prijatnih prolećnih noći.

Poseta Barseloni bez obilaska Sagrada Familije (La Sagrada Família) nije moguća. Osim nje, Gaudijevo remek delo, Kasa Mila će vas ostaviti bes teksta.

Pariz

Jedan od najlepših evropskih gradova, pleni u svako godišnje doba. Ipak, Grad svetlosti i ljubavi ima predivne bašte, beskrajne drvorede i parkove i zato nema boljeg godišnjeg doba za posetu Pariza od proleća. Moći ćete da uživate na prijatnom prolećnom suncu u pariskim bistroima uz kroasan i kafu. Da ne pričamo o pogledu na procevetali Pariz sa Ajfelovog tornja.

Osim uživanja u prijatnoj temperaturi i šetnji Jelisejskim poljima (Champs-Élysées) i drugim avenijama i bulevarima, ne smete propustiti da obiđete baziliku Sakre ker (Basilique du Sacré-Cœur), poznatu umetničku četvrt Monmartr (Montmartre), dok će vam Louvr (Louvre) doći kao šlag na tortu.

Ako ste ljubitelj onih mesta koja nisu previše promovisana, obiđite Per Lašez, neotkriveni turistički biser Pariza. Takođe, preporučujemo vam da obiđete i manje poznat, ali za našu istoriju značajan Spomenik kralju Aleksandru od Jugoslavije i kralju Petru I.

Atina

Atina – magični grad istorije i umetnosti, takođe je najbolje obići na proleće. Temperature leti u grčkoj prestonici prelaze 40 stepeni i zato je skoro nemoguće ugodno obići Partenon i Akropolj leti. Pored istorijskih znamenitosti, Atina je veoma živ grad sa velikim brojem restorana i kafića. Atina izlazi i na more, pa posle obilazaka možete uživati i u kafi uz more.

Amsterdam

Jedna od prvih asocijacija na Holandiju su lale i cveće. Holandija je najveći proizvođač cveća na svetu i to je dovoljan razlog zašto je Amsterdam jedna od najboljih destinacija na proleće. Možete uživati u vožnji biciklom kroz prelepe pejzaže pune cveća. Poseta Muzeju Van Goga će se lepo uklopiti u vaš dnevni raspored i sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Baš kao ni obilazak kuće Ane Frank.

Ukoliko se opredelite za ovu destinaciju, naš savet je da vam Rajksmuzeum (Rijksmuseum) u kome se nalaze remek dela evropskih umetnika, Rembranta, Vermera i drugih, bude na spisku mesta koje ćete obići.

Lisabon

Lisabon je živopisan grad, sa sedam brda. Kontrasti i vedre boje proleća bude najlepše predele ovog grada Portugalije. Zamak Sv. Đorđa, Jeronimski manastir i kula Belem samo su neke od znamenitosti Portugala, koja u proleće imaju posebnu čar. 

Ostavi svoj komentar