Vrnjačka banja idealna za odmor – 5 top hotela po mišljenju gostiju

Vrnjačka banja se nalazi u centralnoj Srbiji, na udaljenosti od oko 200km od Beograda i pravi je raj za uživanje i odmor. U banji se nalazi sedam mineralnih izvora: Topla voda, Slatina, Snežnik, Jezero, Borjak, Beli izvor i Vrnjačko vrelo. Voda sa nekih od ovih izvora je lekovita i primenjuje se u lečenju i oporavku težih bolesti.

U periodu od 2. do 4. veka Rimljani su izgradili lečilište Aquae Orcinae, baš na područiju Vrnjačke banje. Danas je ona jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji. Izdvojili 5 najboljih hotela po mišljenju gostiju koji su ostavili svoje recenzije na najpopularnijoj platformi za rezervacije Booking.

1. Hotel Tonanti

Smešten je u Vrnjačkoj banji, na 450 metara od Mosta ljubavi. Hotel Tonanti ima pet zvezdica. Sadrži restoran, otvoreni i zatvoreni bazen i fitnes centar. Doručak se služi na bazi švedskog stola. Ovaj hotel ima visoku ocenu gostiju, čak 9,4.

2. Mini hotel Vienna

Ovaj mini hotel se naročito dopada parovima. U ponudi imaju smeštaj sa vrtom, besplatnim parkingom i terasom, kao i porodične apartmane. Ima ocenu 9,5.

3. Pegaz Holiday Resort

Pegaz poseduje spa i velnes centar, u čijoj se ponudi nalaze i hamam, saune, zatvoreni i otvoreni bazen. Gostima je takođe na raspolaganju terasa za sunčanje i zajednički salon. U ponudi ima i sobe sa pogledom na planinu.

4. Apartments Villa Splendor

Nalazi se u samom centru Vrnjačke banje u okviru Vrnjačkog parka. Raspolaže moderno uređenim enterijerom. Ima visoku ocenu 9.3.

Vila Splendor

5. A Hoteli – Hotel Slatina

Ovaj hotel sa četiri zvezdice, nudi smeštaj sa restoranom i besplatnim parkingom. Ima sezonski, otvoreni, bazen i fitnes centar. U hotelu su na raspolaganju i bazen u zatvorenom i hamam. Porodice sa decom mogu da uživaju u ovom hotelu, jer nudi animatore, kao i dečije igralište.

Ukoliko se odlučite za kraje ili duže putovanje u ovu popularnu banju, obavezno posetite i čuveni most ljubavi, na kome se nalazi hiljade zakačenih katanaca zaljubljenih parova. Obiđite i Čajkino brdo, Dvorac Belimarkovića, Crkvu Presvete Bogorodice i spomen-park Popina.

Foto: Pinterest

Ostavi svoj komentar