„Heroji radničke klase“ – film Miloša Pušića na Berlinalu

Dramsko ostvarenje „Heroji radničke klase“, reditelja Miloša Pušića biće premijerno prikazano na 72. Berlinskom filmskom festivalu. Film će publika moći da vidi u okviru prestižnog programa „Panorama“ u kome se prikazuju nezavisni filmovi sa kontroverznim temama, kao i ostvarenja sa inovativnom estetikom.

„Ponosan sam da smo pozvani na ovako važan festival.  Nikada se nisam osećao toliko slobodan kao kada sam snimao ovaj film i toliko iscrpljen dok sam ga završavao. Na trenutke je delovalo da ovo putovanje nema kraj. „Heroji radničke klase“ nikada ne bi bili završeni bez pomoći fantastičnih ljudi koji su se našli u ekipi, nesebično odvojili vreme i ubedili me da završimo započeto. Divno je raditi film sa prijateljima. Učešće na Berlinu je pobeda svih nas“ – izjavio je Miloš Pušič.

Radnja filma prati grupu ilegalnih građevinskih radnika, koji na rubu egzistencije pokušavaju da se izbore sa svojim šefovima. Borba za radnička prava postaje borba za život i smrt, a Lidija (Jasna Đuričić) koja je imala zadatak da kontroliše radnike mora da se opredeli na čijoj je strani.

Glumačku ekipu čine: Jasna Đuričić, Boris Isaković, Predrag Momčilović, Stefan Beronja Cile, Aleksandar Đurica, Mihajlo Badža Pleskonjić, Bojana Milanović, Ervin Hadžimurtezić, Filip Đurić, Peđa Marjanović, Marko Vasiljević i drugi. Scenario za film su pored samog reditelja, pisali i Dušan Spasojević i Ivan Knežević.

Miloš Pušić  je diplomirao režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na kojoj je sada zaposlen kao docent. Do sada je režirao nekoliko filmova među kojima su „Uspavanka za dečaka“, dugometražna ostvarenja „Jesen u mojoj ulici“ (nagrađen na Sinema sitiju, Sarajevo film festivalu), i „Odumiranje“ (prikazan na festivalima u Karlovim Varima, Atini, Solunu, Argentini…).

Summary
„Heroji radničke klase“ – film Miloša Pušića premijerno na Berlinalu
Article Ime
„Heroji radničke klase“ – film Miloša Pušića premijerno na Berlinalu
Description
Dramsko ostvarenje „Heroji radničke klase“, reditelja Miloša Pušića biće premijerno prikazano na 72. Berlinskom filmskom festivalu.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar