Potrebni sastojci
- 600-800 gr ćuretine (ili pilećeg filea)
- oko 300 gr mlinaca
- 400 dl pavlake za kuvanje
- 250 gr kisele pavlake
- 100 gr gorgonzola sira
- 100 grama drugog kačkavalja (npr mozarele)
- 1 supa u kocki
- so
- ulje
Priprema
Isecite ćuretinu ili piletinu na parčiće i izdinstajte na malo ulja. Otprilike je potrebno 20-30 minuta da meso bude lepo isprženo.
Pred kraj dinstanja mesa, u posebnoj većoj šerpi, nalite oko 500 dl vode i ubacite supu u kocki da prokuva. Za to vreme, pripremljenu piletinu (ili ćuretinu) poređajte u pleh koji ste prethodno nauljili. Kada supa baci ključ, mlince ubacujte jedan po jedan (možete ih i prepoloviti) u supu dok svaki ne omekša. Kako ih vadite iz supe, ređajte ih na meso u plehu. Možete ih poređati u 3-4 sloja.
Kada ste završili sa slaganjem mlinaca, sipajte pavlaku za kuvanje po njima a potom kašikom premažite kiselu pavlaku.
Na sve to poređajte komadice gorgonzole koje ste prethodno iseckali i dodajte izrendanu mozarelu na delove koji nisu pokriveni gorgonzolom.
Posle ovoga, možete pleh staviti u unapred zagrejanu rernu. Mlince peći oko 30 minuta odnosno dok ne porumeni.



