Vil Smit – glumačka karijera i njen potencijalni kraj

Glumac Vil Smit (Will Smith) nagrađen je Oskarom za najboljeg glumca zahvaljujući ulozi u biografskom filmu „Kralj Ričard“ o sestrama Vilijams. Međutim, na dodeli nagrada Vil je ošamario voditelja Krisa Roka. Zbog ovog incidenta on više nije član Akademije filmske umetnosti i nauke. Takođe, Netfliks je zaustavio snimanje njegovog projekta.

Smit je ošamario svog kolegu, komičara Krisa Roka koji se na dodeli našalio na račun kratke kose njegove supruge Džejde Pinket Smit, koja boluje od alopecije (gubitka kose). Nakon ovog događaja usledile su brojne posledice koje najavljuju mogući kraj njegove glumačke karijere.

Posledice skandala

Netfliksov akcioni film „Fast and Loose“ neće biti sniman zbog ovog incidenta. Prema portalu „The Hollywood reporter“, Netfliks je nakon povlačenja reditelja Djevida Linča, koji je radio na ovom projektu, bio u potrazi za njegovom hitnom zamenom. Međutim, nakon incidenta na dodeli Oskara, odlučili su da stave projekat na pauzu. Sony je takođe prekinuo rad na nastavku filma „Bad Boys 4“. Vil Smit više nije ni član Akademije filmske umetnosti i nauke.

Glumačka karijera

Svoju glumačku karijeru je započeo 1990. godine u tv šouu „The Fresh Price of Bel-Air“. Šou je stekao veliku popularnost i emitovao se šest sezona. Nakon toga, igrao je u nekoliko filmova među kojima su „Six Degrees of Separation“ i „Made in America“. Veliku popularnost stekao je 1995. godine, nakon filma „Loši momci“ u kome je glumio da Maritnom Lorensom.

Neki od najistaknutijih filmova u kojima je igrao su „Dan nezavisnosti“, „Ljudi u crnom“, „Ja sam legenda“, „Državni neprijatelj“ i „Ali“  u kome je igrao boksera Muhameda Alija. Zahvaljujući toj ulozi bio je prvi put nominovan za Oskara. Imao je uspeha i u muzičkoj i producentskoj karijeri.

Privatni život

Bio je u braku sa glumicom Šeri Zampino sa kojom ima sina Vilarda. Nakon tri godine braka, razveo se i ponovo oženio sa Džejdom Pinket sa kojom ima dvoje dece, Vilou i Džejdena.

Summary
Vil Smit – glumačka karijera i njen potencijalni kraj
Article Ime
Vil Smit – glumačka karijera i njen potencijalni kraj
Description
Glumac Vil Smit (Will Smith) nagrađen je ove godine Oskarom za najboljeg glumca zahvaljujući ulozi u biografskom filmu „Kralj Ričard“ o sestrama Vilijams. Međutim, na dodeli nagrada Vil je ošamario voditelja Krisa Roka. Zbog ovog incidenta on više nije član Akademije filmske umetnosti i nauke. Takođe, Netfliks je zaustavio snimanje projekata Vila Smita.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar