Mlinci – recept za ukusno gurmansko jelo

Potrebni sastojci

  • 600-800 gr ćuretine (ili pilećeg filea)
  • oko 300 gr mlinaca
  • 400 dl pavlake za kuvanje
  • 250 gr kisele pavlake
  • 100 gr gorgonzola sira
  • 100 grama drugog kačkavalja (npr mozarele)
  • 1 supa u kocki
  • so
  • ulje

Priprema

Isecite ćuretinu ili piletinu na parčiće i izdinstajte na malo ulja. Otprilike je potrebno 20-30 minuta da meso bude lepo isprženo.

Pred kraj dinstanja mesa, u posebnoj većoj šerpi, nalite oko 500 dl vode i ubacite supu u kocki da prokuva. Za to vreme, pripremljenu piletinu (ili ćuretinu) poređajte u pleh koji ste prethodno nauljili. Kada supa baci ključ, mlince ubacujte jedan po jedan (možete ih i prepoloviti) u supu dok svaki ne omekša. Kako ih vadite iz supe, ređajte ih na meso u plehu. Možete ih poređati u 3-4 sloja.

Kada ste završili sa slaganjem mlinaca, sipajte pavlaku za kuvanje po njima a potom kašikom premažite kiselu pavlaku.

Na sve to poređajte komadice gorgonzole koje ste prethodno iseckali i dodajte izrendanu mozarelu na delove koji nisu pokriveni gorgonzolom.

Posle ovoga, možete pleh staviti u unapred zagrejanu rernu. Mlince peći oko 30 minuta odnosno dok ne porumeni.

Ostavi svoj komentar