Film o Dejvidu Bouviju premijerno u Kanu ove godine

Film „Moonage Daydream“ o Dejvidu Bouviju (David Bowie), reditelja Breta Morgena (Brett Morgen), biće premijerno prikazan na Kanskom festivalu koji se održava od 17. do 28. maja.

Narator je sam Bouvi, a film sadrži i nikada viđene snimke iz njegovog života. Osim Bouvijeve muzičke karijere biće prikazan i njegov rad u plesu, slikarstvu, skulpturi, video i audio kolažu, kao i njegov rad kao scenariste, glumca i pozorišnog umetnika.

U filmu će se pojaviti oko 48 Bouvijevih kompozicija, među kojima „Starman“, „Ziggy Stardust“, „Life on Mars“, „Rebel, Rebel“, „Fame“ i drugi hitovi.

Časopis „Variety“ je prvi put prošlog novembra objavio vest o dokumentarcu „Moonage Daydream“, kada je izvor za magazin otkrio da „film nije ni dokumentarac ni biografija, već impresivno kinematografsko iskustvo izgrađeno, delimično, na hiljadama sati nikada ranije viđenog materijala“. Tada je objavljeno i da je Toni Viskonti (Tony Visconti), dugogodišnji Bouvijev producent, saradnik i prijatelj, muzički producent ovog filma.

Nakon što je prošle godine najavljeno snimanje ovog ostvarenja, film su kupili Neon, Universal i HBO Documentary Films. Neon će ga izdati u Sjedinjenim Državama, a očekuje se da slede projekcije u IMAX-u. Universal pokriva međunarodnu distribuciju, dok HBO drži prava na kabl i streaming (2023. godine).

Još uvek nije objavljen datum prikazivanja filma „Moonage Daydream“ u bioskopima.

Summary
Film o Dejvidu Bouviju premijerno u Kanu ove godine
Article Ime
Film o Dejvidu Bouviju premijerno u Kanu ove godine
Description
Film „Moonage Daydream“ o Dejvidu Bouviju, reditelja Bereta Morgana, biće premijerno prikazan na Kanskom festivalu koji se održava od 17. do 28. maja.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar