Filmovi Vudija Alena u Jugoslovenskoj kinoteci

U okviru ciklusa „Velikani svetskog filma“ u Jugoslovenskoj kinoteci će biti prikazano 20 filmova čuvenog reditelja, scenariste i glumca Vudija Alena, počev od 18. aprila pa do kraja meseca.

Ljubitelji Alenovih filmova moći će da pogledaju njegova kultna ostvarenja poput „Eni Hol“, „Ponoć u Parizu“, „Ljubav u Barseloni“, „Menhetn“, „Pucnji na Brodveju“, „Moćna Afrodita“, „Sve što ste oduvek hteli da znate o seksu ali niste smeli da pitate“ i mnoge druge.

U aprilu su na repertoaru i tri projekcije restaurirane kopije kultnog filma „Kum“, kao i ciklus „Isus na filmu“. Biće prikazani i ciklusi filmova nedavno preminulog američkog glumca Vilijema Harta, srpskog književnika i scenariste Milovana Vitezovića, kao i omaž povodom 10 godina od smrti montažera Marka Glušca. Ovog meseca, program „Moj izbor“ sastavila je Biljana Srbljanović.

Za vreme praznika neće biti projekcija od 22. do 24. aprila. Kompletan repertoar za april možete pogledati ovde.

Summary
Filmovi Vudija Alena u Jugoslovenskoj kinoteci
Article Ime
Filmovi Vudija Alena u Jugoslovenskoj kinoteci
Description
U okviru ciklusa „Velikani svetskog filma“ u Jugoslovenskoj kinoteci biće prikazano 20 filmova čuvenog reditelja, scenariste i glumca Vudija Alena, počev od 18. aprila pa do kraja meseca.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar