Kako odabrati tepih koji ostavlja utisak?

Tepih daje pečat prostoriji u kojoj se nalazi. Ako se pitate da li i kako odabrati tepih za jednu ili više prostorija u vašem domu, imamo nekoliko saveta i predloga za vas. Ili ćete na osnovu njega odabrati ostali nameštaj i detalje ili će tepih doći kao šlag na tortu kada je reč o uređenju enterijera.

Posebno treba obratiti pažnju ako birate tepih sa dezenom. Njih je teže uklopiti od jednobojnih. Mi vam ovoga puta predlažemo upravo takve. Oni su kao slika na podu. Sve češće možete da vidite tepihe koje su po dezenu pravo malo remek delo.

Počećemo sa predlozima kako da tepihe nalik ćilimima uklopite u različite stilove enterijera. Reč je o dobro poznatim tepisima tradicionalnog tipa. Kao što znamo, ćilimi se najviše proizvode na području Bliskog Istoka i Balkana. Na ovim prostorima ih povezujemo sa etno stilom, ali sledeće slike pokazuju suprotno.

Na prvom primeru tepih-ćilim predivno stoji uz klasično uređen enterijer. On je celoj prostoriji dao poseban pečat.

Sledeći je tepih sa puno šara, koji ide i uz sveden, moderan enterijer. Da je ovaj sivi trosed kombinovan sa jednobojnim sivim tepihom, prostorija bi bila previše monotona. Sa ovim ćilimom ona je dobila skroz drugi šmek.

I na trećoj slici, tepih je na neuobičajenom mestu, u kupatilu uz ukras sobne biljke. I to kakvom, modernom, monohromatskom. Sve ukupno izgleda fantastično. Spojite nespojivo, sa ukusom i dobićete ono pravo.

Crno-beli dezen je jedan od najmodernijih. Ide uz svaki stil. Ovakva šara može da bude sa geometrijskim oblicima, savremena. Ona se sjajno uklapa uz moderan kao i uz retro uređen enterijer. Zaključili smo da divno izgleda kada su kombinuju stilovi.

Vrlo su popularni i tepisi od kože, ukrašeni prirodnim krznom. U ponudi ima puno dezena, vi birate onaj koji vama najviše odgovara. Ovakav tip tepiha će se dobro uklopiti ako je bar još jedan komad nameštaja od kože.

Kada birate tepih, ne bi bilo loše da bude usklađen sa koloritom nameštaja ili dekora. Ako je vaš enterijer jednostavan, bez previše boja, slobodno birajte koloritan tepih jer ćete njime dati akcenat prostoriji.

I za kraj tepih sa jarko crvenom šarom u atentičnoj prostoriji. Pored upadljivih i dizajnerski neuobičajenih fotelja, tu je i tepih sa upadljivom šarom. Šta možemo još da zaključimo, osim da sve zajedno izgleda više nego super.

Ostavi svoj komentar