Nega stopala i peta u 4 jednostavna koraka

Da li ima išta lepše od negovanih stopala i mekanih peta?! Oličenje ženstvenosti je stopalo, sa kožom kao od pliša. Da bi vam stopala bila uvek meka, bitno je da ih redovno negujete. Mi imamo nekoliko predloga za vas, kada je pravilna nega stopala i peta kod kuće u pitanju.

Skidanje naslaga kože sa peta

Ono što je neophodno da uradite jednom nedeljno, jeste da potopite svoja stopala u lavor, u koji ste sipali toplu vodu i kupku za stopala. Nakon toga, negu stopala nastavljate tako što turpijom za pete ili kamenom skinete naslage kože i mrtve ćelije i rešite problem. To je posebno važno ako se zadesi da imate ispucale pete.

Grube pete se najćešće pojavljuju u toku letnjih dana kada nosimo papuče, ali isto tako i u zimskim danima, zbog obuće, čizama. Birajte uvek udobnu obuću, koja neće da vas žulja i u kojoj neće stopalo da se znoji, jer samo znojenje stopala, često izaziva gljivice.

Mazanje stopala kremom

Nakon toga namažite stopala kremom koja će dodatno da ih omekša. Osim toga, krema za stopala može poslužiti da ih malo izmasirate i na taj način povećate ugođaj ovog mini tretmana. Potom, navucite pamučne čarape i tako prenoćite. Ujutru kada se probudite, videćete da vam je koža na stopalima nežna i meka.

S obzirom na to da su naša stopala stalno pod pritiskom jer nose celu našu težinu, potrebno im je posvetiti vreme. Često stopala mogu da budu suva, jer ne sadrže lojne žlezde. Takva koža zahteva dodatnu i češću hidrataciju.

Piling stopala

Da ne zaboravimo i na piling stopala, koji je dobro uraditi s vremena na vreme. Osim različitih pilinga koje možete da kupite u drogerijama, možete da napravite piling i kod kuće. Nega stopala soda bikarbonom se pokazala jako delotvornom. Stavite u šoljicu, kašiku meda, kašičicu sode bikarbone i kašičicu maslinovog ulja. Tom smesom lagano, kružnim pokretima masirajte stopala, pored toga što će vam ovaj vid nege prijati, osetićete i kako se sav višak sa kože odstranjuje.

Nega noktiju na nogama

Na samom kraju dolaze nokti na red. Secite ih pravilno, jer nokti mogu da urastu nezgodno i da naprave problem. Ako vidite da će doći do toga, zakažite kod pedikira, jer ne bi trebalo sami da rešavate tu vrstu problema. Zatim porazmislite o boji laka, jer je i u hladnim danima lepo kada su vam nokti na nogama nalakirani omiljenom bojom laka.

Složićemo se da nega tela ne bi bila sveobuhvatna ukoliko ne bismo posvetili dovoljno vremena i pažnje stopalima i petama. Stoga, uživajte u tretmanu, osim što će vaša koža biti meka, energija će prostrujati kroz vaše telo, jer je poznato da se na stopalima nalaze akumpukturne tačke koje su povezane sa svim organima.

Ostavi svoj komentar