Limuntus – gde ga sve možemo koristiti

Limuntus je limunska kiselina koja ima više namena. Pored kulinarstva, limuntus može da se koristi i kao sredstvo za čišćenje i otklanjanje kamenca. On u sebi ne sadrži štetne sastojke, kao neka druga sredstva, tako da neće uticati na vaše zdravlje i pluća. Limunska kiselina je organska kiselina, koja je prisutna u mnogim vrstama voća.

Mi smo za vas izdvojili gde sve možete koristiti limuntus.

U kuvanju

Limuntus se koristi u pripremi zimnice. On se dodaje u džemove i sokove. Njegova aroma će dati posebnu svežinu i kiselkast ukus sokovima i džemovima, kako ne bi bili previše slatki.

Protiv kamenca

Limuntus možete koristiti i kao sredstvo za uklanjanje kamenca, tako što ćete ga razmutiti u toploj vodi i sa tom smesom čistiti problematična područja. Ovo je odlično sredstvo za pranje kupatila. Ukoliko želite da se oslobodite kamenca iz veš mašine sipajte limuntus u praznu mašinu i uključite skraćeno pranje.

Limuntus u sebi nema štetne hemikalije, kao što imaju različita sredstva za dezinfekciju i zbog toga je idealan za domaćinstva. Pored toga, mnogo je jeftiniji i rastvor možete napravite sami kod kuće. Za razliku od hlornih rastvora, limunska kiselina neće smetati vašim plućima prilikom čišćenja. Limuntus nemojte mešati sa drugim hemikalijama, već samo sa vodom.

Summary
Limuntus – gde ga sve možemo koristiti
Article Ime
Limuntus – gde ga sve možemo koristiti
Description
Limuntus je limunska kiselina koja ima više namena. Pored kulinarstva, limuntus može da se koristi i kao sredstvo za čišćenje i otklanjanje kamenca.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar