Nega ruku prirodnim putem – pogledajte nekoliko predloga

Negu ruku često zaboravimo, jer smo skoncentrisani na lice i telo, a one su deo tela koji zahteva posebnu pažnju. Tokom hladnijih i vetrovitih dana, ali i tokom letnjih ruke nam često budu suve i ispucale i zato im je neophodna prava i konstantna nega.

Izdvojili smo za vas nekoliko prirodnih načina za negu ruku.

Piling za ruke

Piling je nešto najbolje što možete da napravite kod kuće. Piling koji pravite za ruke, može da bude malo „grublji“ kako bi skinuo sve mrtve ćelije sa kože. Jednostavan piling za ruke možete da napravite tako što ćete pomešati šećer i med sa par kapi limuna, a potom tom smesom istrljati dobro površinu šaka i na kraju isprati. Piling za ruke možete napraviti i od kafe, šećera i meda ili kokosovog ulja. Nakon ovoga ruke će vam biti mekane i negovane.

Prirodna ulja

Umesto kremi koje u sebi sadrže parabene i različite štetne materije, koristite prirodna ulja kao što su kokosovo, maslinovo i bademovo – koje je posebno dobro za negu kože. Kokosovo ulje sipajte u neku posudu nalik na one za kreme i držite ga u frižideru. Tako će se stegnuti i dobiće pravu teksturu kreme. Pored ruku, njega možete nanositi i na lice, usne, telo i kosu. Maslinovo ulje sa medom je takođe veoma dobro za ispucale ruke. Bademovo ulje je skuplje i teže se može pronaći ali je jedno od najboljih za negu ruku.

Shea buter

Shea buter je prirodni buter od plodova shea drveta. On ima orašast miris i veoma tvrdu i masnu teksturu. One je veoma koristan kod ispucale i suve kože. U sebi ne sadrži nikakve štetne sastojke i potpuno je organski. Tako da se uvek pre odlučite za njega, umesto za klasične kreme za ruke. Pored toga, on će vam duže trajati jer je veoma mastan.

Masaža

Nemojte zaboraviti i masažu ruku. Kada nanesete neko od prirodnih ulja ili shea buter, nežno izmasirajte svoje šake jer su one deo tela koji vas najviše služi, zbog čega zaslužuje posebnu negu.

Hemikalije, ishrana i hidratacija

Pored nege ruku, obratite pažnju i na hemikalije za pranje sudova jer su one jedan od najčešćih uzročnika suve i ispucale kože. Koristite zaštitne rukavice kada perete i čistite, kao biste zaštitili ruke i birajte sredstva za pranje sudova za osetljivu kožu. Takođe ishrana i hidratacija su veoma važne za zdrav izgleda kože.

Prirodni sapuni

Koristite i prirodne sapune za pranje ruku, koje možete napraviti od eteričnih ulja od lavande i ruzmarina, baznih ulja poput onog od koštica kajsija i od prirodnih masnoća.

Summary
Nega ruku prirodnim putem – pogledajte nekoliko predloga
Article Ime
Nega ruku prirodnim putem – pogledajte nekoliko predloga
Description
Negu ruku često zaboravimo, jer smo skoncentrisani na lice i telo, a one su deo tela koji zahteva posebnu pažnju.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar