Modni trendovi proistekli iz poznatih filmova i serija

Iako su već godinama unazad, modni kreatori ti koji diktiraju nove trendove, postoje određeni filmovi i serije koje su imale snažan uticaj na modu. Ljudi širom sveta želeli su da izgledaju poput svojih omiljenih likova i prilagođavali su svoju odeću njihovoj. Mnoge frizure postale su popularne, baš nakon što su ih poznate glumice nosile u filmovima i serijama.

Pogledajte koji su to modni trendovi proistekli iz poznatih filmova i serija.

Frizura Dženifer Aniston iz „Prijatelja“

Prijatelji (Friends) su bili i ostali jedna od najpopularnijih serija svih vremena, a Rejčel koju je igrala Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), bila je jedan od omiljenih likova. Iako se njoj nije dopadala, frizura koju je imala tokom serije postala je njen simbol i zaštitini znak. Žene širom sveta pokazivale su njenu fotografiju i tražile upravo takvu frizuru.

„Seks i grad“ i mnogi modni trendovi

Mnogi odevni komadi i predmeti našli su se na listi želja žena širom sveta, nakon Keri i „Seks i grada“ (Sex and the City). Srebrna ogrlica na kojoj piše Keri, postala je jedan od simbola ove serije i skoro sve devojke koje su je gledale, poželele su da imaju upravo takvu sa svojim imenom. Pored ogrlice, Keri je uspostavila i mnoge druge modne trendove poput balerina suknji, koje je često nosila tokom serije. I naravno – cipele. Štikle nikada nisu bile popularnije, kao u toku emitovanja ove serije. Pored modnih komada, Cosmopolitan koktel postao je veoma popularan nakon što su ga glavne junakinje redovno pile u seriji.

„Top Gan“ – Maverikova kožna jakna i naočare

Stajling Toma Kruza (Tom Cruise) iz Top Gana(Top Gun) postao je predmet interesovanja gotovo svih muškaraca u trenutku kada se film puštao u bioskopima. Kožna jakna Toma Maverika i Rej Ban (Ray Ban) naočare za sunce, poznate i kao „Avijatorke“ nikada nisu bile popularnije nego nakon Top Gana.

„Doručak kod Tifanija“ – naočare za sva vremena

 Iako je od filma prošlo više od 60 godina, neki odevni komadi koji su u njemu nošeni još uvek su veoma moderni. Naočare koje je Odri Hepbern (Audrey Hepburn) nosila u filmu, postale su model za sva vremena. Pored naočara, mala crna haljina koju je tada nosila, postala je jedan od glavnih zadataka krojačica širom sveta. Mnoge žene su želele da imaju upravo takvu, jednostavnu crnu haljinu bez rukava. Takođe, i jedna sitnica iz filma postala je veoma moderna – a reč je o maski za oči koja se nosi tokom spavanja, a koji je Holi nosila.

Beretke iz „Birmingemske bande“

Tomas Šelbi i njegova braća su u seriji „Brimingemska banda“ (Peaky Blinders), kao svoj zaštitni znak, nosili  beretke. Nakon ove serije mogi momci poželeli su da imaju upravo ovakvu kapu. Uskoro počinje poslednja sezona serije, koja će ostati upamćena između ostalog i  po beretkama.

Eni Hol i muška odeća za žene

Nakon Vudi Alenovog (Woody Alen) filma „Eni Hol“ (Annie Hall) iz 1977. godine, muškobanjasta odeća za žene postala je veoma moderna. Dajana Kiton (Diane Keaton), kao Eni, u filmu je nosila uglavnom mušku odeću kao što su široke bele košulje, kravate, sakoi i široke pantalone. Njen stil iz ovog filma se i danas kopira.

Lara Kroft – Pletenica

Pletenica kakvu je Anđelina Žoli (Angelina Jolie) nosila u filmu „Lara Kroft“ (Lara Croft: Tomb Raider) stalno se vraća u modu. Dugačka pletenica i dva pramena koja izviruju, kao i kožni kostim, postali su zaštitini znak ovog filma. Prva ascocijacija na Laru Kroft je upravo njena neobična frizura.

Ostaje nam da vidimo koji će to još trendovi u budućnosti proisteći iz filmova i serija.

Summary
Modni trendovi proistekli iz poznatih filmova i serija
Article Ime
Modni trendovi proistekli iz poznatih filmova i serija
Description
Iako su već godinama unazad, modni kreatori ti koji diktiraju nove trendove, postoje određeni filmovi i serije koje su imale snažan uticaj na modu.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar